Marja van Etten, Schagen 1958,  behalve tijdens mijn studietijd vanaf mijn 5e levensjaar woonachtig op het eiland Texel.

Ik ben een autodidact en laatbloeier als kunstenaar.
Na 40 jaar, met veel plezier, als jeugdverpleegkundige op het eiland te hebben gewerkt, ben ik in 2020 gestopt.  Daarna heb ik mijn werkzame leven afgerond, als groepswerker in de verslavingszorg. Sinds juni 2012 kan ik mij volledig richten op het maken van kunst. 

Nadat, mijn kinderen, rond 2007,  voor hun studie naar Amsterdam verhuisden, kwam er meer ruimte om invulling te geven aan mijn creatieve ambities.
De liefde voor kunst en mijn gevoel voor kleur en vorm lopen als een rode draad door mijn leven.
Na afwisselend bezig te zijn geweest met speksteen, keramiek en acryl op doek, ben ik op zoek gegaan naar verschillende, zelf ontwikkelde technieken, om mijn passie voor kleur en vorm in al haar schakeringen te laten zien. Vooral het werken met papier vind ik heel uitdagend. Het is natuurlijk materiaal, komt van een boom en het is zowel kwetsbaar als vormbaar.
Veel van mijn thema's zijn gerelateerd aan de natuur, het licht, persoonlijke en maatschappelijke  issues. 
Het is een verrijking om anders naar de wereld te kijken sinds ik als kunstenaar aan het werk ben. Soms begin ik een werk vanuit een gemoedstoestand en laat mijn gevoel de vrije loop. Mijn uitdaging is om licht en beweging in mijn werk te krijgen om hiermee de aandacht van de kijker vast te houden.

Ik wil schoonheid delen en mijn gevoel laten spreken middels mijn drie dimensionale en ruimtelijk werk. 

Sinds 2010 doe ik mee aan verschillende solo- en groepsexposities. De reacties op en verkoop van mijn werk zijn positief. Dit geeft mij vertrouwen en inspiratie om mij verder te ontwikkelen.