OVER MIJMarja van Etten

Marja van Etten, Schagen 1958, bijna mijn hele leven woonachtig op het eiland Texel.
Ik ben een autodidact en laatbloeier als kunstenaar.
Na 40 jaar, met veel plezier, als jeugdverpleegkundige op het eiland te hebben gewerkt, ben ik in november 2020 gestopt. Sinds 1 april 2021 werk ik 2 dagen in de verslavingszorg en kan mij daarnaast volledig richten op mijn creatieve proces.

Nadat, mijn kinderen voor hun studie naar Amsterdam verhuisden, kwam er meer ruimte om invulling te geven aan mijn creatieve ambities.
De liefde voor kunst en mijn gevoel voor kleur en vorm lopen als een rode draad door mijn leven.

Na afwisselend bezig te zijn geweest met speksteen, keramiek en acryl op doek, ben ik op zoek gegaan naar verschillende, zelf ontwikkelde technieken, om mijn passie voor kleur en vorm in al haar schakeringen vorm te geven.
Door de materialen, zoals papier, hout, gaas, kunststof en draad te verbinden met acryl probeer ik sfeer op doek en paneel te creëren.

    Veel van mijn thema's zijn gerelateerd aan de natuur, persoonlijke en maatschappelijke issues. Het is een verrijking om anders naar de wereld te kijken sinds ik als kunstenaar aan het werk ben.

Soms begin ik een werk vanuit een gemoedstoestand en laat mijn gevoel de vrije loop. Mijn uitdaging is om licht en beweging in mijn werk te krijgen om hiermee de aandacht van de kijker vast te houden. Ik wil schoonheid delen en mijn gevoel laten spreken middels mijn schilderijen

Sinds 20210 doe ik mee aan verscheidende solo en groep exposities. De reacties op en verkoop van mijn werk zijn positief. Dit geeft mij vertrouwen en inspiratie om mij als kunstenaar verder te ontwikkelen.

Naast deelname aan gezamenlijke exposites waren voor mij de hoogtepunten: het winnen van de publieksprijs bij de Winter-expositie van Zout in 2016/2017 en mijn eerste grote expositie "Twee keer kijken", samen met de fotograaf Peter Ampt, in 2017.  

Opening van de epositie " Twee keer kijken" 2017.Check af en toe eens voor de laatste up-dates